Veldhuisjes TenneT Eemshaven

Veldhuisjes TenneT Eemshaven

Voor TenneT hebben we voor de lokatie Eemshaven een drietal veldhuisjes geleverd.

De betonnen veldhuisjes hebben geïsoleerde sandwich-wanden. In de wanden, dakplaat, en kelder zijn EMC voorzieningen gestort conform de eisen van TenneT. De kelder is aan de buitenzijde voorzien van isolatie welke op de fabriek al is aangebracht. Het veldhuisje is op de fabriek geheel geassembleerd en ook zo op transport gegaan.

In de het veldhuisje is een installatievloer gemonteerd. De kelder is aan de binnenzijde voorzien van een speciale coating en er is een aardrail aangebracht. In de wanden van de kelder zijn frames gemaakt. De frames zijn voorzien van speciale aardnokken voor een aarding. Het veldhuisje is voorzien van een stalen toegangsdeur en een ventilatie rooster. Al deze voorzieningen zijn op de fabriek als gemonteerd. De buitenzijde is behandeld met een hydroforbeer middel. De dakplaat is voorzien van afschot isolatie en bitumen afwerking. De doorvoer naar de hemelwaterafvoer is op maat gemaakt.

Het veldhuisje is voorzien van een klimaatinstallatie.

De hemelwaterafvoer en de daktrim zijn de zelfde kleur gecoat voor een fraaier esthetisch uiterlijk.

Onderstation ProRail te Zwolle

Onderstation ProRail te Zwolle

In Zwolle heeft Mioteq voor de opdrachtgever een Onderstation op het emplacement geplaatst.

Het prefab betonnen station heeft een kabelkelder bestaande uit 3 ruimten waarvan twee kelderruimte functioneren als een olieopvang reservoir voor de transformator. Het station is geplaatst op een zandplaat fundatie. De kelder is voorzien van kabeldoorvoer frames en ingestorte aardplaten. In de kelder is rondom een aardrail gemonteerd. In de kelder zijn RVS ventilatie roosters gemonteerd voor de natuurlijke ventilatie.

De begane grond bestaat uit 4 ruimten met betonnen scheidingswanden. Hierdoor ontstaan de aparte verschillende brandcompartimenten. Elke ruimte heeft een eigen toegang via een brandwerende toegangsdeur welke volgens de ontwerpeisen van ProRail is opgebouwd. Er zijn ventilatieroosters gemaakt in de verschillende ruimten welke zijn voorzien van een fire-block. Hierdoor wordt de brandwerendheid van 60 minuten wordt realiseerd. Er is een installatievloer geplaatst voorzien van antistatische vloerpanelen. In de compartimenten voor transformatoren is een THVZ roostervloer geplaatst. De binnen wanden en het plafond zijn behandeld met een “afwasbare” coating.

Het waterdichte betonnen dak is voorzien van sparingen met een betonnen opstort voor de dakventilator t.b.v. de verschillende compartimenten. Op het dak verschillende valbeveiligingspunten gemonteerd om veilig op het dak te kunnen werken.

Het Onderstation is rondom voorzien van een fraai esthetisch stalen gevelrooster.