Onderstation ProRail te Zwolle

In Zwolle heeft Mioteq voor de opdrachtgever een Onderstation op het emplacement geplaatst.

Het prefab betonnen station heeft een kabelkelder bestaande uit 3 ruimten waarvan twee kelderruimte functioneren als een olieopvang reservoir voor de transformator. Het station is geplaatst op een zandplaat fundatie. De kelder is voorzien van kabeldoorvoer frames en ingestorte aardplaten. In de kelder is rondom een aardrail gemonteerd. In de kelder zijn RVS ventilatie roosters gemonteerd voor de natuurlijke ventilatie.

De begane grond bestaat uit 4 ruimten met betonnen scheidingswanden. Hierdoor ontstaan de aparte verschillende brandcompartimenten. Elke ruimte heeft een eigen toegang via een brandwerende toegangsdeur welke volgens de ontwerpeisen van ProRail is opgebouwd. Er zijn ventilatieroosters gemaakt in de verschillende ruimten welke zijn voorzien van een fire-block. Hierdoor wordt de brandwerendheid van 60 minuten wordt realiseerd. Er is een installatievloer geplaatst voorzien van antistatische vloerpanelen. In de compartimenten voor transformatoren is een THVZ roostervloer geplaatst. De binnen wanden en het plafond zijn behandeld met een “afwasbare” coating.

Het waterdichte betonnen dak is voorzien van sparingen met een betonnen opstort voor de dakventilator t.b.v. de verschillende compartimenten. Op het dak verschillende valbeveiligingspunten gemonteerd om veilig op het dak te kunnen werken.

Het Onderstation is rondom voorzien van een fraai esthetisch stalen gevelrooster.