Veldhuisjes in Oosterwolde

In Oosterwolde hebben we voor TenneT twee nieuwe veldhuisjes geleverd.

Het veldhuisje moest het uiterlijk hebben van de reeds bestaande veldhuisjes. Dit hebben we gerealiseerd door de buitenzijde te “stralen” hierdoor heeft het veldhuisje een uitgewassen uitstraling gekregen.

De veldhuisjes bestaan uit één stuk en kunnen kant en klaar op transport, hierdoor heb je minder bouwactiviteiten op lokatie. Het gehele veldhuisje is voorzien van een ingestort EMC-net conform de gestelde eisen. In de kelder zijn frames met speciale aardnokken voor de kabeldoorvoer gestort. In deze frames kunnen eenvoudig modules geplaatst worden voor een waterdichte kabelinvoer. De binnenzijde van de kelder is met een speciale coating behandeld.

De wanden van het veldhuisje zijn geïsoleerd uitgevoerd wat het klimaat in het veldhuisje ten goede komt. De wanden zijn aan de binnenzijde met een “afwasbare” coating behandeld. De buitenzijde is behandeld met een hydrofobeer. Er zijn stalen deuren en ventilatieroosters gemonteerd. De roosters zin voorzien van een fire-block. Hierdoor hebben de veldhuisje een WBDBO van 60 minuten.

Het dak heeft een bitumen afwerking. De hemelwaterafvoer en de daktrim zijn het kleur gepoedercoat om het esthetisch kompleet te maken.

In het veldhuisje is een maatwerk installatievloer gemonteerd met een antistatische toplaag.